fredag 26. desember 2014

C + M + B

I januar kan en få velsignelseskort for hjemmene våre.
På disse kortene som vanligvis festes over dørkarmen står det C+M+B + årstall. Det er initialene til de latinske ordene: Christus Mansionem Benedikat (Måtte Kristus velsigne dette hus).
På samme tid er det begynnelsesbokstavene til de Hellige Tre Konger, Casper, Melchior og Balthazar.

Hjemmene velsignes med nedenstående bønn når kortet settes opp:
Gud, vår himmelske far,
Ledsag alle,
som går ut og inn av denne dør,
med din velsignelse.
Hold din beskyttende hånd
over dette hus
i hele det nye år.

AMEN

mandag 22. desember 2014

Utdeling av 4-årsbibel

For andre år på rad ble menighetens fireåringer invitert til å komme for å få en barnebibel som en slags førjulspresang.
Søndag 14. desember kom ca. 30 4-åringer til familiemessen for å få sine bibler. Menigheten deler ut barnebibelen til St. Olav forlag som inneholder 365 korte fortellinger fra Bibelen. Håpet er at barna i vår menighet sammen med foreldrene sine hver dag skal lære nye spennende ting gjennom disse bibelhistoriene.




Støtt St. Elisabethsøstrene

Lørdag den 6. desember ble Elisabeth søstrenes hus på Nordstrand rammet av brann.
Et liv gikk tapt, beboerne ble husløse, og huset er totalskadet.
Adventstiden som skulle være en gledens tid, ble en vond tid. I løpet av søstrenes 134 år i Norge har kongregasjonen aldri opplevet en større tragedie. Både beboerne og flere av søstrene, som hadde sine rom i den del av bygningen der flammene herjet verst, har mistet det de eide av jordisk gods.

Søstrene takker for all den støtte og hjelp som de har fått. Det offentlige og naboer stilte opp med varme klær og pledd til våre evakuerte beboere. Mange søkte til brannstedet for å forsikre seg om at de var i live. P. Pål Bratbak håndterte pressen, i tillegg til å yte pastoral omsorg. Søstrene på Sta. Katarinahjemmet tok i mot noen av beboerne, og kandidatene blir tatt godt vare på hos St.Josephsøstrene på Grefsen.

Søstrene vet ikke når de kan vende tilbake til sitt normale liv. Vi vet ikke når huset vil være ferdig gjenoppbygget og innflyttingsklart. Unntakstilstanden vil vare i hvertfall til neste adventstid. Søstrene setter sin lit til Herren - og til alles forbønner.

 Gi en gave til St. Elisabeth­søstrene på konto­nummer 2938.09.05017