lørdag 23. mars 2013

Evangeliseringsdager i Oslo

Bli med på evangeliseringsdager på Sta. Katarinahjemmet
Velkommen til evangeliseringsdager på Katarinahjemmet 2.-4. mai. Programmet er lagt opp slik at man kan delta, selv om man er i jobb. Tordag begynner man kl. 18:00, fredag kl. 17:30 og lørdag kl. 14:00. Det er mulig å delta på deler av programmet, selv om det anbefales å delta  på alt.
Evangeliseringsdagene er et tilbud til bispedømmets troende. I troens år besøker P. Arne Kirsebom og sr. Anne Bente Hadland noen av bispedømmets menigheter med et eget evangeliseringsprogram. Evangeliseringsdagene er blitt godt mottatt i de forskjellige menighetene, og nå arrangeres dagene for første gang på Katarinahjemmet for menighetene i Oslo og omegn. 
Det vil være innledninger og samtale over temaene:
"Jesus er Herre" - trosvitnene
"Hvem sier dere at jeg er?" om tro og identitet
"Tror du dette?"- min tro og Kirkens tro.
Det blir også tid for innføring i lectio divina, messefeiring, tilbedelse, skriftemål og sosialt samvær.
Alle er hjertelig velkommen!
Interesserte kan melde seg på til Katarinahjemmet, tlf. 23 21 54 10 eller epost. Påmelding er ikke bindende, men av hensyn til mat og plass er det greit å vite omtrent hvor mange som har tenkt seg hit. Dersom man kommer tilreisende er det mulig å leie rom i vårt Gjestehus. Ta kontakt om dette.

onsdag 20. mars 2013

Olavsrelikvien i St.Olav kirke er ekte saker!

I St. Olav kirke oppbevares noe som skal være et ben fra kroppen til Olav den hellige.
Forfatteren Øystein Morten har fått tillatelse til å gjøre rettsmedisinske undersøkelser av benet. Røntgenfotografi, karbondateringer og DNA-strukturer gir innblikk i hvem Olav var, og hva som kan ha skjedde med kroppen hans etter døden. Han gransker også de historiske kildene om Olavs liv. Resultatet er en fortelling om en annen Olav enn den vi kjenner. Portrettet av kongen som kristnet Norge er fullt av overraskelser i boken "Jakten på Olav den hellige" som er i salg nå i St. Olav bokhandel.

Du finner også mye spennende stoff om Olavsrellikvien på nettet, for den har vakt stor oppmerksomhet de siste dagene. Og best av alt, du kan komme innom kirken når som helst og se relikvien!

Se reportasje i Dagsrevyen på lørdag 16.03.

Les forfatterens beretning i tidsskriftet Prosa

Les intervju med forfatteren på katolsk.no

Litt mer vitenskapelig info om undersøkelsen.

tirsdag 19. mars 2013

Pave Benedikts bok nr 3 om Jesus er kommet!

Trilogien om Jesus, som kardinal Josef Ratzinger begynte før han ble pave, er nå avsluttet og siste bok er kommet på norsk. Den tar for seg Jesu barndom. Du finner alle tre bøkene i St. Olav bokhandel.

mandag 18. mars 2013

Katolsk tidebønn i Filadelfia

Bli med og syng katolsk tidebønn i Filadelfia sammen med dominikanerbror Haavar Simon Nilsen.
Kom tidlig og syng med i lovsangen ledet av ungdommene. ("bønnehuset" i Filadelfia er åpent hele tirsdag fra 07 om morgenen) Dette er er en fin måte å møte troende fra andre kirkesamfunn, samtidig som man ber sammen. Og det gir perspektiv også på egne tradisjoner... Velkommen!!

Filadelfia, St. Olavs gate 24. Tirsdag 19. mars kl 21