fredag 24. februar 2012

Rosenkransbønnegruppe


Hver onsdag møtes en gruppe
i kapellet på St.Katarinahjemmet til bønn.
De ber rosenkranse kl. 19.15-20.15
Kom gjerne og bli med eller ta kontakt: jeannema@combitel.no

torsdag 23. februar 2012

Soknepresten har ordet

Kjære menighet,

Onsdag begynte vi fastetiden, en tid til åndelig fornyelse og fordypelse. Den skal være orientert mot Kristus. Vår paves nye bok om vår Herre, er en fin ledsager gjennom fastetiden da den omhandler det sentrale i frelsesmyste-riet. Den kan være en hjelper i denne tiden for å fokusere på nytt på Herren.

Det Kristus gjorde for vår frelses skyld er så stort og så viktig, at vi bør be-trakte det på nytt og på nytt på livets vei. Fastetiden bør være integrert i vår vei i den forstand at vi går med Kristus til Jerusalem, at vår vei følger hans vei. Vi går etter ham, vi står ikke ved veien. Vår faste skal hjelpe til å vende om til vår Herre av hele vårt hjerte og sinn. Det vi velger å gi avkall på, skal være noe som er viktig for oss og som koster oss noe. Men det er ikke avkallet som er målet med dette, men å skape mer rom og plass til troen og vår Gud i vårt hjerte og vårt liv. Det dreier seg om å finne mer tid. Tid til bønn, til skriftlesning, til betraktning av de hellige mysterier. Kirkens sakramenter bygger opp under ønsket om å styrke hjertets renhet. Samtidig er det viktig at vi bevisst gjør gode gjerninger. Fastetiden skal ikke bare være en åndelig fornyelse, men også en handlingens fornyelse. Da blir den helhetlig og vil virke fornyende på hjertet og sinnet. Vi er kalt til å være og virke som Kristi brødre og søstre i verden.
Fastetiden styrker oss i dette.

Med ønske om en velsignet fastetid,
p. Arne Marco Kirsebom sscc khs
sogneprest

onsdag 22. februar 2012

Radiodokumentar: "Faderen og sønnen"

Hør radiodokumentar med broder Haavar fra St.Dominikus (podcast)

Riv i stykker deres hjerter, og ikke deres klær

Nå lyder ordet fra Herren: Vend om til meg av et helt hjerte, med faste og gråt og klage! Riv ikke i stykker klærne, men la angeren rive i hjertet! Vend om til Herren deres Gud! For han er nådig og barmhjertig, langmodig og rik på miskunn; han kan endre sin plan så han ikke lar ulykken komme. Kanskje snur han om og endrer sin plan og lar velsignelse bli tilbake – grødeoffer og drikkoffer for Herren deres Gud. Blås i horn på Sion, lys ut en faste og kunngjør en høytidssamling! Kall folket sammen og innvi forsamlingen, la de gamle komme, ta småbarn og spedbarn med. La brudgommen gå ut av sitt rom og bruden ut av sitt kammer! Mellom forhallen og alteret skal prestene, Herrens tjenere, gråte og si: "Herre, spar ditt folk! Gjør ikke din eiendom til spott, la ikke fremmede herske over dem! Hvorfor skal de si blant folkene: Hvor er deres Gud?" Da ble Herren fylt av brennende iver for sitt land og viste medynk med sitt folk. (Joel 2, 12-18)

Idag innledes fasten. Last ned kalender for fasten her. Og hør noen ord fra biskopen.
Mer om fasten på nettsiden til Kateketisk Senter.

mandag 20. februar 2012

Nytt ministrantkurs i menigheten

Et stadig voksende antall elever i katekesen ønsker å ministrere. Derfor starter vi opp et ministrantkurs som skal holdes hver 1. fredag i måneden i menighetens ungdomslokale. (unntatt i april). Å ministrere vil si å tjene ved alteret under messen sammen med presten.

Ministrantgruppa møtes en fredag i måneden

Kurset varer fra 16.00 til etter aftensmessen kl. 18.30.
Kontaktperson og ansvarlig for kurset er Leonie Leonen Gelacio.

Dersom du kunne tenkte deg å være med på dette,
ta kontakt:
Leonie@getmail.no / 959 93 324 eller 93 07 97 97

søndag 19. februar 2012

Kurs i ikonmaling, våren 2012

Det ortodokse kirkeakademiet arrangerer kurs i ikonmaling trinn 1, 2, 3 og 4 i Hl. Nikolaikapellet (i Majorstuen kirke, Kirkeveien 83)
8 kurskvelder, hver tirsdag kl. 18.00 - 20.30 (bortsett fra 1.mai)
Start: tirsdag den 13. mars 2012
Kursavgift: kr. 1900
Påmelding sendes innen 9. mars til nikolkonstante@gmail.com
Informasjon her: http://ikonkurs.webs.com
Kursinnhold og materialer til hvert trinn her

Om kurset:
Det finnes ingen aldersgrense og det kreves ingen tidligere tegneerfaring eller kvalifikasjoner.
Det læres å tegne og male ved frihånd fra begynnelsen, å bruke fargene, lage fargetoner og fargenyanser selv. Det oppgis en spesiell metode hvor man kan rette maleriet selv og være uavhengig av læreren.

Kurset inneholder grunnleggende (trinn 1) og viderekomne (trinn 2, 3, 4) teori om tegning og bruk av farger. Sammen med ikonmalingens historie, teknikk og symbolikk og ikonenes teologi.