fredag 18. mars 2011

Taizékveld i Margaretakyrkan


Søndag 27. mars kl. 19.30 blir det taizébønn i Margaretakyrkan (bak Deichmanske bibliotek, innkjørsel fra Grubbegata). Kom kl. 19 hvis du vil bli med på sangøvelse.
..

Hjelp Japan gjennom Caritas

Etter jordskjelvet og den massive tsunamien som fulgte 11. mars, startet Caritas Japan arbeidet med å møte de rammedes behov. - Vi har mottatt svært mange henvendelser fra flere Caritas-organisasjoner fra alle kontinenter, vi er svært takknemlige for all den solidariteten som har blitt oss vist. Nødhjelp er nødvendig, det er også bønn, sier biskop Isao Kikuchi, presidenten i Caritas Japan.

Jordskjelvet som målte 8,9 på Richters skala er det sterkeste i Japans historie, men det var den etterfølgende 10 meter høye tsunamien som forårsaket all ødeleggelsen. Byer og infrastruktur er skylt vekk.


GI DITT BIDRAG TIL: 8200.01.93433 OG MERK INNBETALINGEN "JAPAN"

Les mer på sidene til Caritas Internationalis.
..

Interessert i å bo i et katolsk fellesskap?

I Sverige og Danmark er kollektivhus en temmelig utbredt boform, mens vi i Norge har svært få bofellesskap. Mange mennesker kunne tenke seg å bo slik at de har sitt private hjem, men samtidig har muligheter for å søke sosial kontakt når de måtte ønske det.

Vi er en liten gruppe katolikker som godt kunne tenke oss en liknende boform, der den katolske troen binder oss sammen. Som fellesrom kunne vi da også ha et lite kapell, som for eksempel gir oss mulighet til å be tidebønner sammen.

For å realisere denne ideen trenger vi å få med oss mennesker med forskjellig erfarings- og yrkesbakgrunn. Nå vil vi gjerne finne ut om det er interesse for en slik boform blant katolikker i vårt nærmiljø.

Skulle du tenne på ideen kan du ta kontakt med oss i interessegruppen.

Du kan henvende deg Elisabeth eller Helge Erik Solberg: elisolb@online.no,
hesolberg@gmail.com eller tlf 67 17 27 50.
..