torsdag 25. februar 2010

Broen + St.Olav = SANT

Bladet Broen og tidsskriftet St.Olav er nå slått sammen til St.Olav katolsk kirkeblad. Første nr. er i postkassene i disse dager. Hvis du ikke finner det i din postkasse, kan du lese det online her.
..
Biskopen har tre ønsker for bladet:
(1) At St. Olav forklarer den katolske tro slik at den kan forstås av
mennesker av god vilje. Katolsk apologetikk er nødvendig. (2) At bladet observerer og kommenterer norsk kirkeliv. (3) At St. Olav forblir åpent for kritikk og debatt.
..
Redaktør er Heidi Øyma og utgiver vil være Norsk katolsk bisperåd.
Bladet vil sendes gratis til alle katolske husstander i Norge samt til St. Olav tidsskrifts tidligere abonnenter.
..

tirsdag 23. februar 2010

Ny bok om pave Benedikt

Da Joseph Kardinal Ratzinger ble valgt til Den katolske kirkes overhode 19. april 2005, hadde han som prefekt for Troskongregasjonen vært pave Johannes Paul IIs nære medarbeider gjennom mange år. I tydelig kontinuitet til sin populære polske forgjenger innledet Benedikt XVI sitt pontifikat.

Ratzinger var sentral i det forrige århundrets fornyelse av katolsk tenkning, ikke minst gjennom sitt arbeid som peritus – teologisk spesialist – for biskopene ved Det annet Vatikankonsil. Her fikk han særlig innflytelse på konstitusjonen om åpenbaringen, Dei Verbum. Mange av dem som så konsilet mer som et oppbrudd enn som kontinuitet med den kirkelige tradisjonen, har i ettertid blitt skuffet over den progressive Ratzinger da han kom i kirkelig posisjon. Men hans hensikt har hele tiden vært å ajourføre troen for verden nettopp ved å fremstille den i hele dens fylde, gjennom en kreativ anknytning til kirkefedrenes og middelalderteologenes kristosentriske skrifttolkning og liturgiske teologi – stadig sammenholdt med en åpenhet for nyere filosofi. Dette knytter seg til hans blikk for den naturlige og gudgitte sammenhengen mellom tro og fornuft.

Les mer om boka her.
..

mandag 22. februar 2010

R.I.P.

Anne-Cathrine Skodbo døde tirsdag 16. februar 2010.
Hun ble 74 år gammel. Anne-Cathrine har vært frivillig medarbeider på menighetskontoret i St.Olav i en årrekke
og har også vært engasjert i Caritas og annet kirkelig arbeid.
Det feires rekviemmesse for henne
i St.Olav kirke torsdag 25.02. kl. 11.
Etterpå blir det mottakelse i menighetssalen hvor alle er velkommen.
..
Vi lyser fred over hennes minne.
..

søndag 21. februar 2010

Åpen himmel: Tid for stillhet

Stillhet er for sjelen det samme som søvnen er for kroppen,
sier søster Anne BenteKatarinahjemmet i Oslo.
Norsk-polske Margareta Tumidajewicz (25) og venninnen Francesca Bleken ønsker å finne ut hvordan de skal få tid til stillhet i sin fullpakkede hverdag - og har bedt om å få en retrettdag hos nonnene på Katarinahjemmet.
..
NRK 2 søndag 28.02. kl. 17.30.
(eller se programmet på internett her)
..